Vlak begin voor Damrak

Foto: ANP

De aandelenbeurs in Amsterdam is dinsdag vrijwel vlak begonnen. Ook de andere Europese beurzen openden met kleine koersuitslagen. De blik van beleggers bleef gericht op de handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China, die donderdag worden hervat.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde na enige minuten handelen een fractie lager op 569,33 punten. De MidKap bleef vlak op 821,21 punten. De beurs in Frankfurt daalde 0,2 procent en Londen steeg 0,1 procent. Parijs stond ongewijzigd.

In de MidKap klom AMG 3,5 procent. De metalenspecialist kondigde een samenwerking aan met Shell-onderdeel Catalysts & Technologies. De partijen slaan de handen ineen in Shell & AMG Recycling, dat als nieuwe entiteit duurzame oplossingen moet bieden op de lange termijn op het gebied van terugwinnen van katalysatoren en recycling.

Fastned kreeg er bijna 5 procent bij op de lokale markt na een positief handelsbericht. De uitbater van snellaadstations heeft de omzet in het derde kwartaal meer dan verdubbeld. De opbrengsten stegen daarmee sneller dan het aantal actieve klanten.