Bedrijf Gwyneth Paltrow aangeklaagd om vermeend merkinbreuk

Foto: ANP

Een bedrijf gespecialiseerd in seksuele en hygiëneproducten voor vrouwen klaagt het bedrijf Goop van de Amerikaanse actrice Gwyneth Paltrow aan. Volgens Good Clean Love (GCL) verkoopt Paltrows Goop producten voor vrouwenhygiëne met een verwarrend gelijkend handelsmerk.

GCL beschuldigt Goop ervan opzettelijk gebruik te maken van de slogan en merknaam “Good. Clean. Goop.” om te profiteren van het reeds gevestigde handelsmerk “Good Clean Love” voor dezelfde soort producten. De naar eigen zeggen vertrouwde aanbieder van seksuele en hygiëneproducten voor vrouwen stapt naar de rechter om “de rampzalige situatie” te voorkomen dat Goop de reputatie en “goodwill” van het gevestigde bedrijf toe-eigent en de markt verzadigt.

Volgens GCL verkoopt Goop meerdere producten met de slogan “Good. Clean. Goop.” die bekende agressieve chemicaliën bevatten. De vermeende inbreuk op het handelsmerk zou er daarom toe kunnen leiden dat klanten denken dat ook in de producten van GCL schadelijke stoffen zitten, denkt GCL.