7x festivals en feesten op koningsnacht en Koningsdag die je niet mag missen

Foto: Robin Swenne/Nieuws.nl

Feestgangers kunnen tijdens koningsnacht en Koningsdag 2017 hun hart ophalen bij talloze festivals. Om niets te missen, zetten we de leukste koningsdagfeesten voor je op een rij; van het festival The Life I Live in Den Haag tot Kingsland Festival op vijf verschillende locaties.

  • Kingsland Festival op vijf locaties

Tijdens Koningsdag laat Kingsland Festival, ter ere van het vijfjarige bestaan van het oranjefeest, op maar liefst vijf locaties het spreekwoordelijke dak eraf gaan. Namelijk in Amsterdam, Den Bosch, Groningen, Maastricht en Twente. Don Diablo, Tiësto, Fedde Le Grand, Sunnery James & Ryan Marciano, Martin Garrix, Afrojack, Nicky Romero, zijn slechts enkele artiesten die het podium betreden.

  • Koning van de Nacht in Amsterdam

LOCO – Happy Feelings en Wild Hitradio slaan de handen ineen voor een onvergetelijke ‘koningsnach’. Het historische pand ODEON (SUPPERCLUB en APT) wordt omgetoverd in koningsdagsferen. Feestgangers kunnen onder meer genieten van muziek van The Happy Feelings, Dylan Lucky, Alex Rueda en Regstar. Je kunt voor 17,50 euro een kaartje scoren. Wees er wel snel bij, want ze zijn bijna uitverkocht.

  • The Life I Live in Den Haag

Wil je helemaal losgaan tijdens koningsnacht of Koningsdag? Dan is Den Haag zeker een plaats die je kunt overwegen om de feestdag te vieren. Het festival The Life I Live wordt op drie verschillende locaties in Den Haag gevierd en heeft een groot voordeel: het is gratis. Je kunt onder meer dansen op de deuntjes van de artiesten Fresku, Birth of Joy, My Baby, CUT_, Kraak & Smaak en The Mysterons.

Oranjepop in Nijmegen

Bij Oranjepop in het Hunnerpark in Nijmegen is er op Koningsdag voor iedere muziekliefhebber wat wils, van soul tot singer-songwriters en van blues tot het onvervalste levenslied. Navarone, Andy Frasco, Paceshifters en Thijs Boontjes Dans- en Showorkest geven onder meer acte de présence.

538Koningsdag in Breda

Het koningsdagfeest van radio 538 op het Chasséveld in Breda wordt gezien als hét festival van Koningsdag. OG3NE, Maan,  Andre Hazes Jr., The Partysquad, Mr. Probz, DI-RECT, Armin van Buuren, Kensington, Chef’Special, Pleun en talloze andere artiesten showen daar wat ze in huis hebben. De tickets voor het feest zijn uitverkocht, maar liefhebbers kunnen via Marktplaats nog volop kaartjes scoren.

Kralingse Bos Festival in Rotterdam

Kralingse Bos Festival op Koningsdag is al drie jaar op rij een groot succes. Ook dit jaar pakt de organisatie van het festivals weer uit met een line-up waar je u tegen zegt. Zo zijn onder meer De Jeugd van Tegenwoordig, Fritz Kalkbrenner en A-Trak van de partij. Je kunt nog een kaartje scoren voor dertig euro.

Supersized Kingsday Festival

Nog nooit is de formatie van Suprised Kingsday Festival zo uitgebreid geweest als dit jaar. Je kunt er op Koningsdag terecht voor hardstyle, hardcore, foolish freestyle, raw en meer hardstyle classics en meer. Ook nieuwe talenten krijgen de kans om zich te bewijzen.