Acteur Jussie Smollett op borgtocht vrij

Foto: ANP

Onder massale belangstelling van de pers is de Amerikaanse acteur Jussie Smollett donderdag weer op vrije voeten gekomen. De rechter in Chicago besloot dat hij op borgtocht mocht worden vrijgelaten. De borgsom bedraagt 100.000 dollar (ruim 88.000 euro), melden Amerikaanse media. Smollett moet ook zijn paspoort inleveren.

Op beelden is te zien dat Smollett onder begeleiding van agenten en bewakers naar een gereedstaande auto wordt gebracht, daarbij wordt hij achtervolgd door tientallen cameraploegen, fotografen en verslaggevers.

Smollett werd eerder donderdag opgepakt nadat hij was aangeklaagd voor het doen van een valse aangifte en het verstoren van de orde.

Volgens de politie zette de ster uit de televisieserie Empire een mishandeling in scène in de hoop zijn carrière een boost te geven. De acteur was ontevreden over zijn salaris en wilde zichzelf promoten.

Na zijn vrijlating meldde Smollett zich op de set van Empire. De acteur is volgens een van de aanwezige producers diep door het stof zijn gegaan. Tegen zijn collega’s heeft hij ontkend dat hij een valse aangifte heeft gedaan en de mishandeling in scène heeft gezet.

Er worden momenteel nieuwe afleveringen van Empire opgenomen, waar Smollett in meespeelt. Het is nog onduidelijk of hij mag aanblijven bij de serie.