Dit zijn de goedkoopste smartphones van 2019

Foto: Pixabay

Ben je op zoek naar een goedkope telefoon? Een goede smartphone hoeft helemaal niet duur te zijn. Wij hebben de goedkoopste smartphones voor je op een rijtje gezet. En wil je weten wat volgens de Consumentenbond de 5 beste budgetsmartphones voor 300 euro of minder zijn? Lees dan snel verder.

Een modern toestel met een groot beeldscherm, zuinige processor en een aantrekkelijke prijs, dat wil toch iedereen? In 2019 kun je al een smartphone kopen voor nog geen 100 euro. Vaak zijn dit toestellen van vorig jaar of jaren daarvoor, maar ook van dit jaar kun je een goedkoop model vinden. Er zijn een aantal trends waar te nemen in het voordeligste segment, en een daarvan is Android Go.

Android Go

Verschillende merken kiezen voor dit afgeslankte besturingssysteem en dat heeft voor de consument een belangrijk voordeel. Dankzij Android Go blijft je goedkope telefoon namelijk langer up-to-date. Naast dit afgeslankte besturingssysteem zijn de schermen groter en de camera’s beter. Een budget telefoon in 2019 ondersteunt het snelle 4G netwerk en heeft vaak een hip ontwerp. Vervolgens hoef je alleen nog een telefoonabonnement te vergelijken https://www.telefoonabonnement.nl/  en je bent smartphone klaar.

Chinese merk Xiaomi

Als je goedkope telefoons gaat vergelijken, kom je niet onder het Chinese merk Xiaomi uit. De Xiaomi Redmi Go is een volwaardige 4G smartphone. De Xiaomi Redmi Go is een compacte budget telefoon met 5 inch beeldscherm in een kunststof behuizing. Het toestel heeft een zuinige Snapdragon 425 processor met 1 GB aan werkgeheugen. De Xiaomi Redmi Go werkt met het Android Go besturingssysteem. Voor deze 4G budget telefoon betaal je slechts 79 euro.

Een van de meest complete budget telefoons van 2019 is de Xiaomi Mi Play. Deze smartphone heeft een flink 5,8 inch Full HD+ beeldscherm met moderne druppelvormige notch. De randen rondom het scherm zijn dun en het toestel heeft een glimmend ontwerp. Met 64 GB opslag is erg veel opslagruimte beschikbaar voor een telefoon van nog geen 160 euro.

Motorola en Huawei

Een van de bekendste merken in het midden en budget segment is Motorola. Dit merk maakt mooie telefoons met een opvallende cameraheuvel. De Motorola Moto G7 Play is de nieuwste aanwinst. Het is een snelle 4G budget telefoon met krachtige processor en een stel goede camera’s. De aankomende Nokia 3.2 kost nog geen 150 euro. Ook Huawei maakt tijd voor het budget segment. Met de Huawei Y6 2019 presenteert het merk een aantrekkelijke budget smartphone.

Top 5 Consumentenbond

En wat zijn volgend de Consumentenbond de vijf beste budget smartphones voor 300 euro of minder? Dat zijn de Motorola moto g6 plus, de Samsung Galaxy A7 (2018), de Nokia 7 Plus, de Huawei Mate 20 Lite en de Sony Xperia X. Alle gekozen smartphones kosten maximaal €300 en hebben minimaal Android 8.0.