Voordelen van het leasen van een auto

Foto: Pexels

Steeds meer particulieren kiezen ervoor een auto te leasen in plaats van te kopen. Het zogenoemde ‘private lease’ groeide in een jaar tijd met 78 procent. Vorig jaar reden 64.000 consumenten rond in een private leaseauto. Ook shortlease wint aan populariteit. Wat zijn de voordelen?

Als we aan het leasen van een auto denken, zijn we snel geneigd dit binnen een zakelijke context te plaatsen: werknemer met goede baan krijgt een auto van de zaak. Een leaseauto was dus lange tijd voorbehouden aan de zakelijke markt. Inmiddels hebben de leasemaatschappijen echter steeds meer de consument in het vizier. Door de langdurige economische crisis zijn mensen zich bewuster geworden van hun uitgaven en hebben we minder te besteden. We kopen dus minder en niet iedereen vindt het nodig om een auto te bezitten.

Vast bedrag per maand

Bij private lease betaal je een vast bedrag per maand voor het gebruik van een nieuwe auto, die na afloop van het contract weer wordt ingeleverd. Behalve de benzinekosten is meestal alles bij dat bedrag inbegrepen, zoals de verzekering, wegenbelasting, pechhulp en onderhoud. Je kunt dus je spaargeld in één keer besteden bij een lokale autodealer, maar je kunt het ook in eigen portemonnee houden en kiezen voor een vast maandbedrag; private lease. In tijden van onzekerheid, korte contracten en mensen die hun eigen bedrijf starten of hebben, is dat zo gek nog niet. De combinatie van precies weten wat je per maand aan je auto kwijt bent en het ontlopen van een behoorlijk aankoopbedrag is voor steeds meer mensen aantrekkelijk. Daarbij kun je zelf bepalen voor welke periode je een auto wilt huren en hoeveel kilometers je van plan bent per maand te rijden.

Ook shortlease wint aan terrein. Het is net als huren, maar dan op een andere manier. Met shortlease kun je een auto huren wanneer je wilt, alleen of met gezelschap en in binnen- of buitenland. Daarbij bepaal jezelf wanneer je contract beëndigt en zit je dus niet vast aan een tweejarige termijn. Een shortlease contract is na een maand dagelijks opzegbaar. Voor ZZP’ers die op projectbasis werken kan shortlease goed van pas komen. Het aanbod in auto’s is groot, zodat er altijd een auto is die bij je smaak en budget past. Zo biedt Supershortlease.nl verschillende shortlease varianten, zowel zakelijk als privé.