Dekker legt lat met plek in top acht hoog

Foto: ANP

Een medaille zal het niet worden, maar een plaats in de top acht is haalbaar. Dat zei snowboardster Michelle Dekker zondag op het Phoenix Snow Park in Pyeongchang, waar ze donderdag meedoet aan de kwalificaties op de parallelreuzenslalom.

,,Dat is de druk die ik mezelf opleg”, aldus de 21-jarige Dekker, die dit seizoen in internationale wedstrijden nog niet wist te overtuigen. ,,Afgelopen wereldbekerwedstrijden kwam het er niet uit. Niet op de manier waarop ik het op trainingen doe. Dat is heel jammer. Dan ga je toch met een ander gevoel hier naartoe. Dan heb je meer vertrouwen en weet je dat het lukt en kan.”

De Zoetermeerse arriveerde afgelopen week als laatste van de Nederlandse sporters in Zuid-Korea. Vier jaar terug in Sotsji koos ze ook voor een late aankomst. ,,We kunnen hier ver voor het toernooi nog niet trainen. Het is ook wel lekker rustig. Anders word je steeds omgeven door alle olympische sporters”, legt Dekker uit.

Vanuit Oostenrijk (waar ze een week op trainingskamp was) en Nederland zag Dekker de eerste week van de Olympische Spelen veel wedstrijden op televisie. ,,Ik heb bijna alles gezien. Het skiën volg ik en het snowboarden natuurlijk. Voor de race van Cheryl Maas op slopestyle ben ik ’s nachts mijn bed uitgegaan.”

Het olympische gevoel kreeg de jonge Nederlandse snowboardster pas echt toen ze in Pyeongchang arriveerde. ,,Als je hier zo bent, zijn er toch ook wel weer zenuwen. Ook al heb ik Sotsji dan meegemaakt. Alle gekte er omheen is niet nieuw meer voor me, dus dat is wel anders.”