Bescheiden debuut Bendsneyder in Moto2

Foto: ANP

Bo Bendsneyder heeft een bescheiden debuut gemaakt in de Moto2. De Rotterdammer reed in de eerste race van het seizoen, de Grote Prijs van Qatar, naar de achttiende plaats. Voor die klassering kreeg de rijder uit het Tech3 Racing Team geen punten voor het wereldkampioenschap.

De Italiaan Francesco Bagnaia won de race op het woestijncircuit van Losail. De Italiaan Lorenzo Baldassarri finishte als tweede en de Spanjaard Alex Márquez, die van poleposition was vertrokken, eindigde als derde.

Bendsneyder reed de afgelopen twee seizoenen in de Moto3 en behaalde in die klasse twee keer het podium. Hij gaat het nu proberen in de zwaardere Moto2. Zijn eerste race verliep redelijk solide vanaf de twintigste positie. Hij won twee posities en aan de finish was zijn achterstand op de winnaar ruim 32 seconden.

,,Ik had het moeilijk in de eerste ronden; was te nerveus en had geen lekker gevoel op de motor”, zei Bendsneyder na afloop. ,,Na een stuk of vijf ronden ging het beter en kwam ik steeds dichter in de buurt van de posities voor de punten. Dat lukte helaas niet, omdat ik in het begin te veel heb laten liggen. Ik heb wel veel geleerd van deze race.”