Regen spelbreker bij wedstrijd van Bertens

Foto: ANP

Kiki Bertens heeft haar wedstrijd in de eerste ronde van het tennistoernooi in Wuhan niet kunnen afronden. Ze leidde tegen de Zwitserse Belinda Bencic met 2-0 in de derde set toen het te hard bleef regenen om verder te spelen. Het duel is inmiddels naar dinsdag verplaatst.

Bertens beleefde geen ideale voorbereiding op het duel met Bencic. Ze won zondag nog het toernooi van Seoul en landde vlak voor haar partij in de eerste ronde na een vlucht van vijf uur in de Chinese stad. Toch opende de 26-jarige Westlandse sterk. Ze sloeg in de eerste set toe toen Bencic bij een achterstand van 4-3 voor de tweede keer haar servicebeurt verloor (6-3). Beide speelsters gingen gelijk op in de tweede set totdat het begon te regenen. Na een korte pauze bleek Bertens uit haar ritme en leverde ze met een slechte opslagbeurt de set in (4-6).

Bertens leidde met 2-0 in de derde set toen het tijdens haar opslagbeurt bij een stand 40-40 harder ging regenen. De scheidsrechter besloot de speelsters naar de kleedkamer te sturen. Voor Bertens in het toernooi van Wuhan van groot belang. Ze steeg afgelopen week naar de elfde plaats van de wereldranglijst en lonkt naar een positie in de top tien. Ze heeft nog maar een achterstand van 100 punten op de Duitse Julia Görges die nu de tiende positie in handen heeft.

In de strijd om deelname aan de WTA Finals, eind oktober in Singapore voor de acht beste tennissters van dit jaar, moest Bertens de cruciale achtste plek afstaan aan Karolina Pliskova. De Tsjechische won het toernooi van Tokio, waar meer punten waren te verdienen dan in Seoul. Dus is Bertens er veel aan gelegen om in Wuhan beter te presteren dan Görges en Pliskova.