Djokovic in vier sets naar vierde ronde

Foto: ANP

Tennisser Novak Djokovic heeft de vierde ronde bereikt van de Australian Open. De nummer één van de wereld ontdeed zich op het grand slam van Melbourne in vier sets van de jonge Canadees Denis Shapovalov: 6-3 6-4 4-6 6-0.

Djokovic is op jacht naar zijn zevende eindzege in de Australian Open. De Serviër treft in de strijd om een plek in de kwartfinales de als vijftiende geplaatste Rus Daniil Medvedev, die de Belg David Goffin in drie sets uitschakelde.

Djokovic had de eerste twee sets nauwelijks problemen met de pas 19-jarige Shapovalov en was ook op dreef in de derde, totdat ergernis over het kunstlicht ineens vat op hem kreeg en hij zijn Canadese tegenstander liet terugkomen in de wedstrijd. De veertienvoudig grandslamwinnaar had last van de felle lampen, die bij aanvang van de derde set waren aangezet terwijl het nog volop dag was. Hij verzocht de umpire het licht uit te doen, maar kreeg niet zijn zin. ,,Het was volstrekt onnodig, we hadden nog zeker vier uur daglicht”, mopperde Djokovic.

De 31-jarige Serviër gaf de set weg (4-6) en nam een korte pauze om te bedaren. ,,Ik moest even de innerlijke storm luwen”, zei hij. Vervolgens gaf hij Shapovalov in de vierde set geen schijn van kans meer (6-0). ,,Het was door mijn fouten dat ik hem liet terugkomen, maar Denis liet wel zien dat hij kan tennissen. We gaan nog veel van hem horen.”