Tennisbonden ATP en WTA schrappen hele gravelseizoen

Foto: ANP

De ATP en WTA, de belangenbehartigers in respectievelijk het mannen- en vrouwentennis, hebben het hele gravelseizoen geschrapt in verband met de coronacrisis. Er wordt tot en met 7 juni niet getennist. Vorige week werd al besloten de circuits stil te leggen tot eind april.

Door de nieuwe maatregel vervallen onder meer de grote toernooien van Madrid en Rome, twee steden die zwaar zijn getroffen door het coronavirus. Het toernooi van Madrid zou op 3 mei beginnen, dat van Rome een week later.

De ATP en de WTA hopen vanaf 8 juni weer te kunnen tennissen. Dan wordt het grasseizoen ingeluid door het toernooi van Rosmalen.

Tevens maakten de bonden bekend dat de wereldranglijsten ‘bevroren’ worden; oftewel de spelers en speelsters behouden de punten die ze vorig jaar in het gravelseizoen hebben behaald.

Tot slot roepen de ATP en WTA op tot samenwerking. “Alle beslissingen met betrekking tot de impact van het coronavirus moeten worden genomen in samenspraak met de belanghebbenden van de sport. Die mening wordt gedeeld door de ATP, WTA, ITF, AELTC, Tennis Australia en USTA.”

Tussen het rijtje met sportbonden die dezelfde mening hebben ontbreekt de FFT, de Franse tennisbond. De FFT is de organisator van Roland Garros, dat woensdag bekendmaakte het toernooi naar eind september te verschuiven. Dat besluit zorgde voor veel verontwaardigde reacties uit de tenniswereld. Spelers waren niet geraadpleegd.