Wielrenner Sagan wint rit in Ronde van Romandië

Foto: ANP

Wielrenner Peter Sagan van BORA-hansgrohe heeft woensdag de eerste etappe van de 74e Ronde van Romandië (WorldTour) gewonnen. De voormalig wereldkampioen uit Slowakije won de sprint van het peloton. De Australiër Rohan Dennis (Ineos), dinsdag winnaar van de proloog, blijft leider in het klassement van de Zwitserse rittenkoers.

De 31-jarige Sagan sloeg toe na een heuvelachtige rit over 168,1 km van Aigle naar Martigny. Het parcours was aanvankelijk bedoeld voor het WK van 2020 maar dat werd vanwege de coronacrisis verplaatst naar Imola.

Na vier ronden op een lokaal circuit, met daarin acht van de negen beklimmingen van derde categorie, versloeg Sagan aan de streep de Italiaan Sonny Colbrelli en de Nieuw-Zeelander Patrick Bevin.

Het is voor Sagan pas de tweede zege van het seizoen. Eerder won hij de zesde etappe van de Ronde van Catalonië. De drievoudige wereldkampioen miste door conditionele problemen na een coronabesmetting een groot deel van het klassieke voorjaar en kwam daarin ook niet verder dan de vierde plaats in Milaan-Sanremo en de vijftiende in de Ronde van Vlaanderen. Sagan bereidt zich in Romandië voor op de Giro, die start op zaterdag 8 mei.

In de algehele rangschikking heeft Dennis nog steeds 9 seconden voorsprong op twee ploegmaats, de klassementsrenners Geraint Thomas en Richie Porte. De Ronde van Romandië eindigt zondag.