Verstappen mikt vanaf tweede startplek op eerste zege in Monaco

Foto: ANP

Max Verstappen gaat zondagmiddag proberen om voor de eerste keer de Grote Prijs van Monaco te winnen. De Nederlandse coureur van Red Bull start om 15.00 uur vanaf de tweede plek, achter Charles Leclerc van Ferrari.

Leclerc, die voor het eerst sinds oktober 2019 weer eens vanaf poleposition mag starten, kan echter nog worden teruggezet. In de kwalificatie crashte hij in de slotfase en zijn bolide liep schade op.

“Een eerste inspectie van de versnellingsbak heeft geen ernstige schade aan het licht gebracht. Zondag zullen verdere controles worden uitgevoerd om te beslissen of dezelfde versnellingsbak in de race kan worden gebruikt”, meldde Ferrari zaterdagavond. Mocht de versnellingsbak wel vervangen moeten worden, dan wacht de Monegask een gridstraf en start hij als zesde. Dan heeft Verstappen dus de pole.

Verstappen kan in Monaco zijn tweede zege van het seizoen boeken. Hij won al de GP van Emilia-Romagna. De andere drie races werden gewonnen door leider Lewis Hamilton, die na een tegenvallende kwalificatie als zevende start.