Van Gaal presenteert zijn definitieve selectie van Oranje

Foto: ANP

Bondscoach Louis van Gaal maakt zijn definitieve selectie van het Nederlands elftal voor de interlands met Noorwegen, Montenegro en Turkije in de WK-kwalificatie bekend. Dat gebeurt tijdens een bijeenkomst met de media in Zeist die begint om 12.00 uur.

Van Gaal presenteerde twee weken geleden al een voorlopige selectie van 25 spelers, met de debutanten Tyrell Malacia en Devyne Rensch. Justin Bijlow, Joël Drommel en Remko Pasveer en middenvelder Guus Til staan ook op de voorlopige lijst, net als de weer fitte aanvoerder Virgil van Dijk.

Van Gaal kan ook spelers oproepen die niet in zijn voorlopige selectie zetten. Zo krijgt Steven Bergwijn de afgelopen weken veel speeltijd bij Tottenham Hotspur. Oranje speelt op 1 september in Oslo tegen Noorwegen. Daarna volgen thuisduels met Montenegro (4 september) en Turkije (7 september).

Nederland staat tweede in de poule, met 1 punt minder dan Turkije en evenveel punten als Noorwegen en Montenegro. Alleen de groepswinnaar plaatst zich rechtstreeks voor het WK van eind volgend jaar in Qatar.