Djokovic wacht na urenlange zitting op uitspraak

Foto: ANP

Na een zitting van ruim 5 uur wacht tennisser Novak Djokovic op het oordeel van de drie rechters van het federale gerechtshof in Australië. Om 07.45 uur Nederlandse tijd komt het hof weer bij elkaar en start een nieuwe zitting, waarin waarschijnlijk uitspraak wordt gedaan.

De Servische tennisser vecht bij het gerechtshof de beslissing aan van minister Alex Hawke van Immigratie, die vrijdag besloot om het visum van Djokovic alsnog in te trekken. De nummer 1 van de wereld hoopt dat de drie rechters voorkomen dat hij het land wordt uitgezet en niet kan meedoen aan de Australian Open. Djokovic heeft zich niet laten vaccineren tegen het coronavirus, maar wil met een medische vrijstelling alsnog meedoen aan het eerste grandslamtoernooi van het jaar dat maandag begint.

De behandeling van de zaak duurde, inclusief een pauze, ruim 5 uur. Via een livestream op YouTube keken ruim 85.000 mensen mee. Als Djokovic de zaak wint, speelt hij maandagavond de laatste partij van de dag in de Rod Laver Arena tegen zijn landgenoot Miomir Kecmanovic.