Tennistoernooi Basel kondigt komst Federer aan

Foto: ANP

Het tennistoernooi van Basel heeft de komst van Roger Federer bekendgemaakt. Het indoortoernooi van Zwitserland staat van 24 tot en met 30 oktober op de kalender. “Ik kijk ernaar uit om weer in eigen huis te spelen”, schrijft Federer in een reactie op sociale media.

De 40-jarige Federer heeft sinds Wimbledon 2021 geen wedstrijd meer gespeeld door meerdere knie-operaties. Hij is van plan om eind september ook deel te nemen aan de Laver Cup, een demonstratietoernooi. Verder is er nog weinig bekend over het programma van de 20-voudig grandslamkampioen. Op Roland Garros is hij er zeker niet bij, maar Wimbledon is nog niet uitgesloten.

“Ik wil sterk terugkomen en alles geven wat ik heb”, zei Federer begin februari. “Ik heb een zeer interessante en belangrijke komende paar maanden voor me. Ik denk dat ik tegen april/mei veel meer zal weten. De drive is er nog steeds. Ik ben gemotiveerd om terug te komen.” De afgelopen dagen deelde Federer met enige regelmaat tennisgerelateerde foto’s op sociale media.

Federer wist het toernooi in Basel al tien keer te winnen. In 2019 werd het toernooi voor het laatst gehouden. “Na een pauze van twee jaar door de coronapandemie keert het indoortoernooi van Basel terug. Lokale favoriet Federer heeft zijn terugkeer naar de St. Jakobshalle bevestigd”, aldus het toernooi.

Het kaartverkoop voor het tennistoernooi begint woensdagochtend.