Atletes Bol en Schippers de Nederlandse sterren op FBK Games

Foto: ANP

De FBK Games in Hengelo pronkt met een sterrencast op de 41e editie van het atletiekgala in Hengelo. De Nederlandse topatleten horen daar zeker bij. Van Femke Bol, Dafne Schippers, Liemarvin Bonevacia en Nadine Visser worden mondiale topprestaties verwacht.

De aandacht zal vooral uitgaan naar Femke Bol, die vorige week fabelachtig snel was op de incourante 300 meter horden. Met een tijd van 36,86 seconden haalde ze bijna 1,5 seconde van het wereldrecord op deze afstand, die zelden wordt gelopen. Op de FBK Games komt ze uit op haar vertrouwde 400 meter horden, het onderdeel waarop ze bij de Olympische Spelen in Tokio brons veroverde.

Dafne Schippers liep stiekem al een 100 meter in Vught voorafgaande aan de internationale wedstrijd in Hengelo. De tweevoudig wereldkampioene hoopt dat een nieuwe trainer en een andere aanpak haar weer tijden brengen waarmee ze bewondering afdwingt.

Vijf olympisch kampioenen komen aan de start in Hengelo. Sifan Hassan laat weliswaar verstek gaan, maar met de Duitse verspringster Malaika Mihambo, de Canadese sprinter André De Grasse, de Zweedse polsstokhoogspringer Armand Duplantis, de Keniaanse middenafstandloopster Faith Kipyegon en de Oegandese specialiste op de steeplechase Peruth Chemutai is olympisch goud ruim vertegenwoordigd. Het hoofdprogramma begint om 15.00 uur.