Swiatek gaat met tennisevenement geld ophalen voor Oekraïne

Foto: ANP

De Poolse tennisster Iga Swiatek, de nummer 1 van de wereld, gaat een demonstratietoernooi organiseren om geld op te halen voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. Het liefdadigheidsinitiatief vindt op 23 juli plaats in Krakau.

De 21-jarige Swiatek gaat samen met Agnieszka Radwanska, Elina Svitolina, Sergei Stachovski en Martyn Pawelski onder meer een gemengd dubbelspel spelen. Ook zal ze een demonstratiewedstrijd spelen tegen landgenote Radwanska, die enkele jaren geleden haar loopbaan beëindigde. Svitolina zal dan de rol van umpire op zich nemen.

Andrij Sjevtsjenko is op het evenement te gast. De 45-jarige Oekraïner is een van de bekendste oud-voetballers uit het getroffen land.

De eerste 10.000 kaarten gaan donderdag in de verkoop. Het geld komt ten goede aan United 24, stichting Elina Svitolina en UNICEF Polen en is bedoeld voor kinderen.

Swiatek is momenteel actief op Wimbledon. Donderdag neemt ze het in de tweede ronde op tegen de Nederlandse Lesley Pattinama-Kerkhove. De Poolse heeft al 36 duels op rij gewonnen.