Van de Zandschulp kansloos tegen Norrie in Montreal

Foto: ANP

Het is Botic van de Zandschulp niet gelukt de derde ronde te bereiken van het masterstoernooi van Montreal. De beste tennisser van Nederland was op het Canadese hardcourt kansloos tegen de Brit Cameron Norrie. Het werd in een uur en 6 minuten 6-1 6-2 voor de nummer 11 van de wereld.

Van de Zandschulp wist in de eenzijdige partij geen enkele keer de servicegame van de linkshandige Brit te winnen en stond zelf vier keer zijn opslaggame af. De Nederlander noteerde bovendien liefst 24 onnodige fouten.

De mondiale nummer 25 speelde nooit eerder tegen de 26-jarige Brit, die vorige week nog finalist was in het Mexicaanse Los Cabos en een maand geleden de halve finales haalde op Wimbledon.

Voor Van de Zandschulp was het pas de eerste keer dat hij mocht deelnemen in Montreal. Hij reist nu door naar Cincinnati, waar volgende week opnieuw een masterstoernooi gehouden wordt. Daarna doet hij mee in Winston-Salem, waarna met de US Open het laatste grandslamtoernooi van het jaar op het programma staat. Vorig jaar verraste de Nederlander in New York met een plek in de kwartfinales.

Norrie treft nu de Canadees Félix Auger-Aliassime, die voor eigen publiek de Japanner Yoshihito Nishioka met 7-6 (6) 6-4 versloeg.