Basketballers Phoenix Suns winnen bij koploper Boston Celtics

Foto: ANP

De basketballers van koploper Boston Celtics zijn in eigen huis onderuit gegaan tegen Phoenix Suns. De bezoekers wonnen in Boston in de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA met 106-94.

Jaylen Brown maakte 27 punten voor de Celtics. Jayson Tatum zorgde voor 20 punten en Derrick White voor 19, maar dat was niet genoeg. Bij de Suns was Mikal Bridges topscorer met 25 punten en maakte Chris Paul er 15. Dario Saric en Deandre Ayton waren goed voor 14 punten.

Boston, dat voor het eerst dit seizoen thuis verloor met meer dan 10 punten verschil, leidt nog altijd in de Eastern Conference.

Bij de wedstrijd tussen Minnesota Timberwolves en Orlando Magic werden vijf spelers eruit gestuurd na een vechtpartij. De basketballers van Orlando wonnen het duel met 127-120. Cole Anthony zorgde bij Magic voor 20 punten en Moritz Wagner maakte er 19.

In de derde periode moesten Jalen Suggs en Mo Bamba van Orlando eruit na een opstootje met Austin Rivers van de Timberwolves. Ploeggenoten Taurean Prince en Jaden McDaniels van Minnesota moesten vanwege hun betrokkenheid ook vertrekken.