Tegenstandster tennisster Rus verliest finale in Rabat

Tennisster Julia Grabher is er niet in geslaagd het WTA-toernooi van Rabat te winnen. De Oostenrijkse, komende dinsdag tegenstandster van de Nederlandse Arantxa Rus op Roland Garros, verloor in drie sets van de Italiaanse Lucia Bronzetti: 4-6 7-5 5-7. Voor Bronzetti, de huidige nummer 102 van de wereld, betekende het haar eerste eindzege op het hoogste niveau.

Rus won de afgelopen week drie kwalificatiewedstrijden op Roland Garros en is bij de vrouwen de enige Nederlandse in het hoofdtoernooi. De 32-jarige tennisster neemt op de wereldranglijst de 113e plek in. De 26-jarige Grabher is 74e.

Nicolás Jarry won het ATP-toernooi van Genève. De 27-jarige Chileen won in 1 uur en 37 minuten van de Bulgaar Grigor Dimitrov: 7-6 (1) 6-1. Het was voor Jarry zijn derde toernooizege. De Zuid-Amerikaan zegevierde tot drie keer toe op gravel. Eerder dit jaar won hij in eigen land het toernooi in Santiago en in 2019 was hij de beste in het Zweedse Bastad. Dimitrov blijft voorlopig staan op acht titels.

De 18-jarige Fransman Arthur Fils schreef het ATP-toernooi van Lyon op zijn naam. Hij rekende in twee sets af met de Argentijn Francisco Cerundolo: 6-3 7-5. Fils is de jongste kampioen in de geschiedenis van het toernooi.

In de finale van het dubbelspel in Lyon verloor de Nederlander Matwé Middelkoop samen met de Fransman Nicolas Mahut in de eindstrijd van de Amerikaan Rajeev Ram en de Brit Joe Salisbury.