Let op: valse e-mail ‘Rabobank’ in omloop

Foto: Pixabay

Op dit moment worden er valse e-mails verzonden door ‘Rabobank’ over het aanvragen van een nieuwe bankpas. In de mail is te lezen dat je huidige bankpas niet veilig is en als je niet tijdig een nieuwe bankpas aanvraagt, er automatisch geld van je rekening wordt geïncasseerd. Gooi deze mail meteen weg, want het bericht is verzonden door oplichters. Dat meldt Beuningen.nieuws.nl.

In de valse e-mail wordt verzocht om direct een nieuwe bankpas aan te vragen. Als je op de link in de e-mail aanklikt, komt je op een nepwebsite terecht, waar je je rekeningnummer en pincode moet invoeren. Je krijgt vervolgens de melding dat je je oude pas kunt opsturen.

Klik echter niet op de link in de e-mail, voer geen gegevens in op de nepwebsite en stuur je bankpas niet op. Als je dit wel goed, kunnen criminelen geld van je rekening afhalen. Je hoeft ook niet te twijfelen of de mail mogelijk wel afkomstig is van de Rabobank, want de bank vraagt nooit aan hun klanten om hun bankpas op te sturen of hun beveiligingscodes te delen.