Drankje van Healthy People meest misleidende product van 2016

Foto: Pixabay Publiek Domein

“Healthy People blauwe bosbes en framboos is dan ook niet alleen gezond, maar heeft ook een heerlijke zoete bite”, verkondigt fabrikant Healthy People op hun website. Interessante uitspraak, nu het vruchtensap met blauwe bosbes en framboos is verkozen tot het meest misleidende product van het jaar.

Uit onderzoek van voedingsorganisatie Foodwatch bevat het sapje slechts 12 procent bosbes en één procent framboos. De rest is appel- en druivensap. Waar die zogenoemde ‘zoete bite’ écht vandaan komt, is inmiddels ook bekend gemaakt. In Healthy People blauwe bosbes en framboos zitten ongeveer tien suikerklontjes. Dit is meer suiker dan dat er in een blikje Coca-Cola zit!

Healthy People was met 36 procent van de 24.000 stemmen de koploper in de publieksverkiezing van het Gouden Windei. Helaas was de ‘gezonde’ sapjesbrouwer niet in staat om de prijs in ontvangst te nemen, zo was te zien in de desbetreffende aflevering van tv-progamma Radar.

Oók benieuwd naar de andere zes genomineerde producten? Ontdek hier hoe wij, de consumenten, regelmatig misleid worden door producten die zich gezonder voordoen dan ze in werkelijkheid zijn.