Enorme drukte bij tankstation Berkel en Rodenrijs door prijsstunt

Foto: ANP

Een prijsstuntactie bij een benzinepomp van TinQ in Berkel en Rodenrijs heeft dinsdagmiddag voor een verkeersinfarct gezorgd, meldt de ANWB. Volgens de verkeersdienst stond de “hele gemeente vast” en liep de vertraging op tot een uur. De politie kwam er aan te pas om de enorme toeloop in goede banen te leiden.

TinQ viert deze week zijn twintigjarige jubileum door op bepaalde tankstations een uur lang de brandstofprijzen flink omlaag te gooien. Zo kostte een liter benzine in Berkel en Rodenrijs tussen 13.00 uur en 14.00 uur 1,17 euro, terwijl de reguliere prijs ruim twee keer zo hoog ligt.

Dat zorgde voor een enorme toestroom van automobilisten die hoopten hun tank goedkoop vol te gooien. “Dit was massaal en veel groter dan verwacht”, zegt een woordvoerder van Tinq. “We hadden hier op voorgesorteerd door verkeersbegeleiding in te huren en extra mensen in zetten, maar toch is het heel erg druk geworden.” Ook bij andere pompstations van TinQ ontstond er maandag en eerder op dinsdag drukte door de benzineprijsstunts.

In Berkel en Rodenrijs had Tinq drie verkeersregelaars ingehuurd, maar die hadden al snel hulp nodig van de politie. Uiteindelijk werd mensen achteraan de rij verzocht te vertrekken, omdat het te druk werd. Ook was er sprake van agressiviteit onder automobilisten, zegt de woordvoerder. Dat kwam volgens hem vooral door de lange wachttijden en doordat er mensen voordrongen.

De benzinepompketen heeft deze week nog meer tankacties, maar overweegt er een aantal te schrappen vanwege de grote toeloop en het gedrag van sommige automobilisten. Bij twee acties op woensdag wordt er beveiliging ingehuurd. “Voor de emoties en om mensen tot rust te manen”, aldus de woordvoerder. “We willen onze eigen mensen en verkeersregelaars beschermen.”