Zevende tijd Verstappen in tweede training

Foto: ANP

Max Verstappen heeft de zevende tijd gereden in de tweede vrije training voor de Grote Prijs van Groot-Brittannië. De Limburger was net als in de eerste sessie langzamer dan zijn teamgenoot bij Red Bull, Pierre Gasly. De Fransman was in de eerste vrije training nog de snelste geweest op het nieuw geasfalteerde circuit Silverstone, maar zette in de tweede training de vijfde tijd neer.

Valtteri Bottas klokte in zijn Mercedes de beste ronde: 1.26,732. Zijn kopman Lewis Hamilton, de huidige leider in het kampioenschap, was een fractie langzamer: 1.28,801. Charles Leclerc noteerde in zijn Ferrari de derde tijd (1.26,929), diens teamgenoot Sebastian Vettel reed de vierde tijd: 1.27,180.

Verstappen was te spreken over het nieuwe asfalt, maar geheel vlekkeloos verliep de training niet. Hij versleet nogal snel zijn banden en zocht naar de balans in zijn auto. Hij zag ook de Brit Lando Norris van McLaren een snellere ronde dan hij rijden in de training. “We hebben nog wel wat werk te doen, ik had wat moeite met de wind en vond maar moeilijk de grip met mijn achterbanden. Ik zat er niet heel comfortabel in, maar de tijden waren wel in orde. De verschillen waren niet zo groot”, zei Verstappen.

Zijn teamgenoot Gasly was heel wat vrolijker over zijn verrichtingen in de trainingen. De Fransman presteert dit seizoen ondermaats en staat onder druk bij Red Bull. In Oostenrijk werd hij zelfs op een ronde gereden door Verstappen. “Dit was mijn beste trainingsdag van het seizoen. Ik zal niet te vroeg juichen, maar ik voel me een stuk beter.”

Lewis Hamilton was weliswaar niet de snelste, maar de Britse vijfvoudig wereldkampioen van Mercedes geldt wel als topfavoriet voor de winst in de race op zondag. Hij won al vijf keer op Silverstone.