Bewoners Wijnhaven voorlopig niet naar huis

Foto: ANP

Door een brand in het Rotterdams restaurant en shishalounge Comptoir dinsdagavond, kunnen de bewoners van acht woningen aan de Wijnhaven voorlopig niet terug naar huis. Twee woningen zijn onbewoonbaar verklaard. De bouwinspecteur is ter plaatse om uit te zoeken hoe het er met de andere zes woningen voor staat. De politie onderzoekt de oorzaak van de brand.

Iets voor 23.00 uur ontstond een felle uitslaande brand in het restaurant. Ook werden meerdere meldingen gedaan van een hevige explosie. De veiligheidsregio Rotterdam bevestigt ,,dat de gevel er volledig uit ligt, wat wijst op een grote explosie”.

Iedereen kon veilig wegkomen en rond 01.00 uur was de brand weer onder controle. Wel moest een persoon naar het ziekenhuis voor het inademen van rook. Verder heeft ambulancepersoneel vijf mensen ter plaatse gecontroleerd en hebben drie zich gemeld bij de huisartsenpost.

Twee parkeeretages recht boven het restaurant hebben flinke schade opgelopen. De vier woonetages daarboven hebben rook- en waterschade.