Flyers nog altijd een populair promotiemiddel

Foto: Brynja Magnusson

In Helmond heeft wethouder Erik de Vries 2,7 miljoen euro uitgetrokken voor een koopkrachtfonds waar inwoners van Helmond uit kunnen putten als zij moeite hebben om rond te komen. Nu de deadline voor inschrijven echter verstreken is, is er echter nog een miljoen over. De Vries liet flyers maken en promootte het fonds overal. Alhoewel het vreemd genoeg moeilijker was dan gedacht om inwoners te vinden die oren hadden naar gratis geld hielpen de flyers uiteindelijk wel mensen over de streep te trekken, zo meldt welzijnsmedewerker Elke.

Een gewilde manier van reclame

Nog altijd is flyeren een gewilde manier van reclame maken. Veel organisaties maken nog altijd gebruik van deze populaire manier van promoten. Zo zien we in tijden van verkiezingen politieke partijen in het centrum, bij stations en in willekeurige straten staan. Bij het uitdelen van een flyer, past immers het maken van een gesprekje, maar volstaat ook enkel het lezen van de informatie. Ook andere organisaties maken welwillend gebruik van flyers. Zo kopte Nieuws.nl enige tijd geleden dat Pegida gebruik maakte van flyers tijdens één van hun demonstraties.

Gemakkelijk zelf te ontwerpen

Het online ontwerpen van flyers is gemakkelijk. Men kan een flyer ontwerpen die volledig past bij het doel dat men wil bereiken. De vorm, het soort papier, de lay-out, alles kan men zelf bepalen. Mocht iemand dat zelf toch lastig vinden of liever niet willen doen, dan is er altijd een mogelijkheid om een online ontwerp-tool te gebruiken waarin men kant-en-klare lay-outs kan vinden. Deze zijn vaak ook nog eens gerangschikt op basis van branche.

De basis van een flyer!

Een goede flyer heeft een fundering van drie pijlers die men direct aan het begin kan kiezen. Dat zijn formaat, papiersoort en veredeling. Bij het kiezen van een goed formaat moet men rekening houden met welke boodschap men wil overbrengen én hoeveel tekst daarvoor nodig is. De keuze voor papiersoort is een uitgebreide. Ook voor eenieder die graag rekening wil houden met duurzaamheid en milieu zijn er veel opties. Daarnaast kan men de flyer veredelen. Dat wil niets anders zeggen dan dat men ervoor kiezen kan om de flyer bijvoorbeeld op glanzend foliepapier te laten drukken.

Tips bij het maken van een flyer!

Voor het maken van een online flyer kan men als allereerste het beste goed nadenken over het doel van de flyer. Wat wil men bereiken? Zet dat eerst eens op papier. De tekst, ontwerp en formaat kan men daar dan op afstemmen. Houd de tekst ook kort en bondig, een volle flyer wil niemand lezen. Enkel tekst is echter ook niet aantrekkelijk en men doet er dan goed aan om afbeeldingen met een hoge kwaliteit te gebruiken. Gebruikt men te lage kwaliteit, dan is er een grote kans op vage, gepixelde afbeeldingen.

Ten slotte is het ook handig om een vervolg te geven aan je flyer. Denk dan aan de socials die je op de flyer kunt plaatsen, zodat men van de flyer door kan naar andere kanalen. Om ervoor te zorgen dat ontvangers van je flyer de flyer niet direct in de prullenbak gooien, kan men er ook voor kiezen om een stukje van de flyer bijvoorbeeld als voucher of afsprakenkaartje te gebruiken.