Politie: mogelijk verband tussen explosie en brand in Diemen

Foto: ANP

Bij een explosie aan de Gerrit Rietveldsingel in Diemen (Noord-Holland) is in de nacht van dinsdag op woensdag een ruit uit een woning geblazen. Ook is er op de Piet Mondriaansingel, een paar straten verderop, een auto in brand gezet. Bij de incidenten raakte niemand gewond. De politie houdt rekening met een verband tussen de twee zaken.

Rond 00.20 uur kreeg de politie en melding dat er een auto in brand stond aan de Piet Mondriaansingel. Toen de agenten aankwamen, bleek het om twee auto’s te gaan. “Uit onderzoek blijkt dat één van de twee voertuigen bewust is aangestoken en dat de brand is overgeslagen naar het andere voertuig”, zo meldt de politie.

Een paar uur later, rond 03.50 uur, worden bewoners in de omgeving opgeschrikt door een harde knal. Een woning aan de Gerrit Rietveldsingel is door de ontploffing flink beschadigd geraakt: een pui en een ruit zijn uit het huis geblazen. Volgens de politie zijn er voor de ontploffing twee personen gezien. De politie is op zoek naar meer getuigen.