Twee jongens (13 en 15) vast voor dood 42-jarige man in Amsterdam

Foto: ANP

De politie heeft maandag twee jongens van 13 en 15 jaar aangehouden voor de dood van een 42-jarige man die eind augustus zwaargewond is aangetroffen met een straattegel op zijn hoofd in Amsterdam-Noord. Het slachtoffer overleed een paar dagen later in het ziekenhuis, meldt de politie donderdag. De twee jongens worden verdacht van meer geweldsincidenten in Amsterdam-Noord.

Het slachtoffer werd in de nacht van 26 op 27 augustus door omstanders op het NDSM-Plein gevonden met zwaar hoofdletsel. Hij werd daar gereanimeerd en is op 1 september in het ziekenhuis overleden. De man uit Turkije was vader van vier jonge kinderen.

De politie heeft na onderzoek de twee verdachten voor de dood van de man aangehouden. Ze worden daarnaast verdacht van twee straatroven op en in de omgeving van het NDSM-terrein. Onderzocht wordt nog of ze ook te maken hebben met andere straatroven in de afgelopen periode.

De politie heeft ook aanwijzingen dat de verdachten op de Bongerdkade een regenboogvlag hebben gestolen, in brand gestoken en in een vuilcontainer gestopt. Daarmee zouden ze zich schuldig hebben gemaakt aan groepsbelediging, diefstal, vernieling en brandstichting.

Donderdag heeft de rechter-commissaris besloten dat de twee jongens veertien dagen langer blijven vastzitten.