Tot maandag maar 1 trein per uur over Zeeuwse lijn om verzakkingen

Foto: ANP

Door meldingen van verzakkingen op de Zeeuwse lijn kan er momenteel tussen Vlissingen en Roosendaal maar een trein per uur rijden. Dat meldt ProRail woensdag. Dinsdag zijn er bij de spoorbeheerder meerdere meldingen binnengekomen van verzakkingen rondom Goes en ‘s-Heer Arendskerke. Tot die verzakkingen zijn hersteld, kunnen treinen slechts met 40 kilometer per uur rijden over het spoor. Daardoor kan er maar een trein per uur rijden tussen Vlissingen en Roosendaal.

In de nacht van woensdag op donderdag worden de borden met snelheidbeperkingen langs het spoor geplaatst, zodat machinisten exact weten hoe hard ze mogen rijden. “Hierdoor is het mogelijk dat vanaf dan weer meer treinen kunnen gaan rijden, weliswaar alsnog met de beperking”, meldt ProRail.

De meldingen zijn gedaan langs 53 kilometer spoor. “Na een melding van een verzakking gaat de aannemer normaliter direct ter plaatse om te controleren en te bepalen waar herstelwerkzaamheden noodzakelijk zijn”, aldus ProRail. Omdat het zo’n lang stuk spoor is, is dit nu niet wenselijk. “Het treinverkeer zou dan voor langere tijd volledig gestremd zijn.” Daarom is nu besloten al het spoor in de nacht van zondag op maandag te herstellen. “De verwachting is dat maandag alle treinen weer volgens dienstregeling kunnen rijden”, aldus ProRail.

De verzakkingen komen door de vele regen van de afgelopen tijd. Omdat in Zeeland de ondergrond voornamelijk bestaat uit klei, wordt het water slecht afgevoerd, wat leidt tot verzakking.