Flow Traders uitblinker op lager Damrak

Foto: ANP

De aandelenbeurs in Amsterdam deed vrijdag een klein stapje terug. Ook op de meeste andere Europese beurzen bleven de verliezen beperkt, ondanks de forse uitverkoop op de Aziatische en Amerikaanse markten. Op het Damrak was Flow Traders een positieve uitschieter na publicatie van de jaarresultaten.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,3 procent in de min op 524,58 punten. De hoofdindex daalde een dag eerder al 1,9 procent en stevent af op een week verlies van zo’n 5 procent. Ten opzichte van de recente piek op 22 januari is de index ruim 8 procent gezakt.

De MidKap klom 0,1 procent tot 798,53 punten. De beurzen in Parijs en Londen zakten 0,2 procent en 0,5 procent. De DAX in Frankfurt noteerde onveranderd.

Flow Traders maakte een koerssprong van bijna 18 procent in de MidKap. De beursintermediair zag de handelsinkomsten in het relatief rustige beursjaar 2017 met een derde afnemen. Het bedrijf vaart echter wel bij de wilde koersbewegingen op de financiële markten van de afgelopen dagen en verdiende sinds begin dit jaar al meer dan de recordinkomsten in het derde kwartaal van 2015.

Vastgoedinvesteerder Eurocommercial Properties behoorde tot de grootste verliezers bij de middelgrote fondsen met een min van 2 procent na een tussentijds handelsbericht. Hekkensluiter in de AEX was verzekeraar NN Group met een verlies van 2,5 procent. Chipmachinemaker ASML voerde de schaarse stijgers aan met een plus van 1,4 procent.

In Parijs klom L’Oreal ruim 2 procent. De Franse cosmeticaproducent heeft in de belenagrijke feestdagenperiode goede zaken gedaan met vooral zijn luxere producten. Voor dit jaar voorspelt topman Jean-Paul Agon opnieuw een sterke omzetgroei en een verdere verhoging van de winstgevendheid.

A.P. Møller-Maersk daalde in Kopenhagen bijna 5 procent na tegenvallende resultaten. De Deense containervervoerder kampte vorige jaar met een grote cyberaanval en andere ,,operationele uitdagingen”. Voor het lopende boekjaar gaat het bedrijf wel uit van een flinke groei.

De euro was 1,2260 dollar waard, tegen 1,2250 dollar een dag eerder. De olieprijzen gingen voor de zesde dag op rij omlaag. Een vat Amerikaanse ruwe olie kostte 1 procent minder op 60,54 dollar. Brentolie zakte 0,5 procent in prijs tot 64,32 dollar per vat.