Verzekeraar Anbang blijft paraat voor dochters

Foto: ANP

Anbang blijft zich inzetten voor zijn overzeese dochterbedrijven en investeringen en zal wanneer dat nodig is ondersteuning bieden voor een ,,gezonde ontwikkeling”. Dat stelde de Chinese verzekeraar, het moederbedrijf van het Nederlandse Vivat, in een verklaring. Anbang is onlangs door de Chinese overheid onder curatele geplaatst.

De autoriteiten nemen voor ten minste een jaar de controle over van de bedrijfsvoering bij Anbang. Oprichter Wu Xiaohui zal worden vervolgd voor vermeende fraude. Anbang heeft zich volgens toezichthouders beziggehouden met illegale activiteiten die ook de financiële positie van het concern in gevaar hebben gebracht.

Anbang zei maandag de beslissing van China Insurance Regulatory Commission ,,ten volle te ondersteunen”. Anbang is de afgelopen jaren volop met miljardenovernames in het buitenland bezig geweest. Zo kocht Anbang naast Vivat ook vastgoed en financiële dienstverleners in Europa en de VS. Anbang is tevens de eigenaar van het Waldorf Astoria-hotel in New York.