Ondanks omvallen Amerikaanse banken toch potentie in crypto

Foto: Kanchanara

Begin maart vielen de Amerikaanse Silicon Valley Bank, Signature Bank en Silvergate Bank om. Deze banken waren belangrijke partners in de crypto-industrie en met het faillissement van deze banken betekent het dan ook dat deze industrie drie belangrijke partners is kwijtgeraakt. Dat betekent echter niet dat er geen banken zijn die willen werken met partners in de crypto-industrie. Desondanks zijn cryptobedrijven als DCG (Digital Currency Group) ook opzoek naar nieuwe bankpartners, meldt crypto-insiders.nl.

Moment om in te stappen?

Nog altijd zijn grote banken bereidt samen te werken. Het gaat dan ook om grote banken zoals de Deutsche Bank, geen kleine naam in de financiële sector. Overigens meldt crypto-insiders.nl ook dat met het omvallen van de Amerikaanse banken, de koers van de Bitcoin omhoogschiet. Alle signalen wijzen er dan dus ook op dat de crypto-industrie zich geen zorgen hoeft te maken over het omvallen van de drie prominente banken. Het tegenovergestelde is eerder van toepassing en meer mensen zouden zich kunnen afvragen of het nu tijd is om in te stappen in de cryptomarkt.

Wat is cryptocurrency?

Cryptocurrency, in het Nederlands kan men cryptomunten zeggen, is de tegenhanger van fysiek geld. De valuta is uitsluitend digitaal. Voor de beveiliging van de valuta wordt gebruik gemaakt van cryptografie. Dat is een verzamelnaam voor de wetenschap waarin men zich bezighoudt met beveiliging van online data door deze zo te versleutelen dat enkel en alleen de ontvanger(s) deze kunnen lezen en verwerken.

Hoe kan ik meedoen?

Voor de ‘normale’ Nederlander gaat het handelen in crypto vaak om kleinere hoeveelheden. Daarvoor kan men als individu dan crypto-handelsplatformen voor gebruiken. Overigens kan de man of vrouw die graag groter wil uitpakken met cryptocurrency ook prima terecht. Partijen als Xbitcoin Club (https://xbitcoinclub.nl/) helpen iedereen om gemakkelijk mee te doen met het handelen in cryptovaluta. De cryptomarkt is voortdurend aan het veranderen en om daar goed grip op te houden maken zulke handelsplatformen gebruik van AI (kunstmatige intelligentie). Met de harde groei in crypto is het maken van grote winsten geen onrealistische gedachte. Het is echter altijd goed om in het achterhoofd te houden dat handelen altijd risico’s met zich meebrengt. De kans bestaat natuurlijk ook dat de cryptocurrency minder waard wordt.

Welke cryptocurrency moet ik kiezen?

De meest bekende cryptomunt is toch wel de Bitcoin. Een hele bitcoin gaat op het moment over de toonbank voor ongeveer 23 duizend euro. Men kan echter ook gedeeltes van een bitcoin aanschaffen. De bitcoin laat naast wat kleine dalingen vooral veel groei zien de laatste tijd. Zo wordt de bitcoin steeds meer waard. Nu instappen kan dan ook slim zijn. Op het moment van schrijven zijn echter ook Ethereum, Cardano en Solana cryptocurrency waar men gebakken zit met waardestijgingen. Cardano is op het moment de goedkoopste cryptomunt van de hierboven genoemde currency (€0,32), maar Solana (€19,68) laat de grootse winstpercentages zien. Bitcoin is verreweg de duurste van de eerdergenoemde currency. Voor Ethereum kan men rekenen op zo’n €1590.