Anita Baker, Hall & Oates en Macy Gray op NSJ

Foto: ANP

North Sea Jazz Festival heeft een reeks nieuwe namen van artiesten bekendgemaakt die tijdens de komende editie te zien zijn in Rotterdam. Zo maakt vrijdag 12 juli meervoudig Grammy-winnares Anita Baker haar debuut op het festival. Op zaterdag staan onder anderen Macy Gray en Kenny Wayne Shepherd op het podium en op zondag worden Daryl Hall & John Oates en Jacob Collier verwacht.

Eind januari maakte North Sea Jazz al de eerste 35 artiesten bekend voor de komende editie, onder wie Toto, Lauryn Hill, Diana Krall, Jamie Cullum, Joe Jackson en de legendarische liedjesmaker Burt Bacharach.

Op vrijdag treden verder artiesten op als Ben Wendel Seasons Band, Dobet Gnahoré, Makaya McCraven en Melissa Aldana Quartet. Op zaterdag zijn Mahalia en Ranky Tanky toegevoegd en op zondag zijn Fleurine & Boys from Brazil, Henry Threadgill’s Zooid en Jungle by Night te zien.

North Sea Jazz vindt dit jaar plaats op 12, 13 en 14 juli in Rotterdam Ahoy. Er zijn nog dagkaarten te krijgen voor het festival. De weekendkaarten zijn uitverkocht.