Bertens begint seizoen met forse nederlaag

Foto: ANP

Kiki Bertens is het nieuwe tennisseizoen slecht begonnen. De beste Nederlandse speelster verloor zondag in de eerste ronde van het WTA-toernooi in Brisbane met duidelijke cijfers van Ana Konjuh. De negentienjarige Kroatische liet Bertens kansloos: 6-1 6-2. De partij duurde iets langer dan een uur.

In de eerste set pakte Bertens bij een achterstand van 5-0 haar eerste game. De tweede set kwam de 26-jarige Westlandse nog wel op voorsprong, maar daarna moest ze het antwoord op het spel van Konjuh weer schuldig blijven.

Bertens verloor vorig jaar op de US Open ook van Konjuh, die op de wereldranglijst de 44e plek inneemt. Bertens is de mondiale nummer 31.

Ter voorbereiding op de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het jaar dat halverwege januari begint, doet Bertens nog mee aan het toernooi in Sydney.

Arantxa Rus won zondag in Nieuw-Zeeland (Auckland) in de tweede ronde van de kwalificaties van de als vijfde geplaatste Japanse Risa Ozaki: 6-3 2-6 6-1. De Nederlandse heeft nu nog één zege nodig om het hoofdtoernooi te bereiken. Rus, de nummer 136 van de wereld, treft de Slowaakse Viktoria Kuzmova.

Bibiane Schoofs verloor bij hetzelfde toernooi in de tweede kwalificatieronde van Jana Fett uit Kroatië (7-5 6-1). Ook Lesley Kerkhove lukte het niet het hoofdschema van een WTA-toernooi te halen. De Zeeuwse ging in het Chinese Shenzhen in de laatste kwalificatieronde met 6-2 6-0 onderuit tegen de Russische Anna Blinkova.