Skiester Vonn wint laatste afdaling

Foto: ANP

Skiester Lindsey Vonn heeft de laatste afdaling van het seizoen gewonnen. De Amerikaanse boekte in het Zweedse Are daarmee haar 82e zege in de wereldbeker en is nog vier overwinningen verwijderd van het record van de Zweedse legende Ingemar Stenmark. Sofia Goggia eindigde op de tweede plaats. De Italiaanse winnares van olympisch goud verdedigde daarmee met succes haar leidende positie in het algemeen klassement.

Alice McKennis, landgenote van Vonn, eindigde als nummer drie. Voor Goggia was het haar eerste eindzege in een wereldbekerklassement. Vonn kwam ondanks haar zege drie punten tekort om haar nog te verdringen.

,,Ongelooflijk! Hier heb ik mijn hele leven van gedroomd”, reageerde Goggia. Ze zat lang in spanning. Pas na de start van de laatste deelneemster was ze zeker van haar zaak. Vonn deed niet moeilijk. ,,Het is de tweede keer dat ik met een verschil van drie punten de wereldbeker mis. Ik heb het goed gedaan, alle risico’s genomen, maar datzelfde geldt voor Sofia. Ik gun haar dit succes. Ze heeft het verdiend.”

Vonn had op de afdaling van de Winterspelen in Pyeongchang de bronzen medaille gepakt. In beginsel is ze er bij de volgende editie van het evenement, over vier jaar in Peking, niet meer bij. ,,Mijn lichaam laat dat niet meer toe.”