Ritwinst Mollema in Settimana Internazionale

Foto: ANP

Bauke Mollema heeft in de Italiaanse rittenkoers Settimana Internazionale de tweede etappe op zijn naam geschreven. De Nederlandse wielrenner van Trek-Segafredo zegevierde na 130 kilometer, tussen Riccione en Sogliano al Rubicone, in de eindspurt. De Italiaan Diego Rosa kwam als tweede over de streep, gevolgd door zijn landgenoot Giulio Ciccone.

Voor Mollema, die in de eindfase in een kopgroepje van vijf over de beste benen beschikte, betekende het zijn eerste zege dit seizoen. Rosa is de nieuwe leider in het algemeen klassement. Hij nam de eerste plaats over van Pascal Eenkhoorn, die na de eerste dag met twee wedstrijden (rit in lijn en een ploegentijdrit) de verrassende koploper was in de rangschikking. De 21-jarige coureur van LottoNL-Jumbo had een mindere dag en liep in de tweede etappe een achterstand van enkele minuten op. Mollema staat in de algemene rangschikking op de tweede plek, op 7 seconden van Rosa.

Koen Bouwman deed in de slotfase volop mee voor de eindzege, maar ging in de laatste kilometer als koploper hard onderuit. Hij kreeg snel medische hulp. Bouwman kwam nog wel als zesde over de finish. Daarna ging de nummer drie van het klassement naar het ziekenhuis voor nader onderzoek. Bouwman had onder meer last van schaafwonden en een pijnlijke duim.