Luiten in middenmoot in Rabat

Foto: ANP

Golfer Joost Luiten heeft de eerste dag bij het toernooi om de Trophée Hassan II in Marokko afgesloten in de middenmoot. De Rotterdammer, hersteld van een polsblessure, ging rond in 72 slagen. Die ronde level par op de Royal Golf Dar Es Salam in Rabat bracht hem in de stand na de eerste ronde op de gedeelde 36e plek.

Een oude polsblessure speelde op bij Luiten na zijn zege in het Oman Open in februari en hield hem enkele toernooien aan de kant. Hij besloot vlak voor het toernooi in Marokko na uitvoerig testen van het gewricht dat hij zou meedoen. Met een bogey en een birdie en zestien keer par startte de Nederlander degelijk.

Luiten heeft vijf slagen achterstand op Bradley Dredge uit Wales en Alvaro Quiros uit Spanje, die beiden met 67 slagen het tussenklassement aanvoeren.

,,Het was lekker om weer te spelen na vijf weken eruit te zijn geweest”, liet Luiten opgelucht weten. ,,De pols voelde goed en ik kwam weinig in de problemen. Ik had iets scherper mogen zijn op de greens, dat is waar ik het iets liet liggen. Vijf birdieputts van binnen drie meter vielen helaas niet. Al met al is level par goed na een vervelende blessure, zeker als je weer start op een lastige en pittige golfbaan zoals deze.”