Djokovic naar laatste vier op Queen’s

Foto: ANP

Tennisser Novak Djokovic heeft op het toernooi van Queen’s eenvoudig de halve finales bereikt. De twaalfvoudig winnaar van een grandslam versloeg op het Britse gras de Fransman Adrian Mannarino in twee sets, 7-5 6-1. Djokovic, ongeplaatst op Queen’s, had een ronde eerder al indruk gemaakt door de als tweede geplaatste Grigor Dimitrov uit te schakelen.

Djokovic kwam in de eerste set een break achter tegen Mannarino, maar de Serviër herpakte zich en won zes games op rij en haalde zo de set binnen. In de tweede set liep Djokovic al snel uit naar een 3-1-voorsprong en gaf hij vervolgens weinig meer weg. Mannarino sputterde nog even tegen met een breakpoint op 5-1, maar de Serviër won zijn opslagbeurt en daarmee de wedstrijd.

In de halve finale neemt Djokovic het op tegen Jérémy Chardy. De 31-jarige Fransman, afgelopen week nog finalist in Rosmalen, was in twee sets te sterk voor de Amerikaan Frances Tiafoe: 6-4 6-4.

De andere halve finale gaat tussen de Kroaat Marin Cilic en de Australiër Nick Kyrgios. De als eerste geplaatste Cilic versloeg de Amerikaan Sam Querrey met 7-6 (3) 6-2. Kyrgios rekende in twee tiebreaks af met de Spanjaard Feliciano López: 7-6 (5) 7-6 (3).