Dubbel Piek/Seinen verliest finale Dutch Open

Foto: ANP

Badmintonsters Selena Piek en Cheryl Seinen hebben op de Dutch Open in het dubbelspel naast de zege gegrepen. Het Nederlandse duo moest in de finale in het Topsportcentrum in Almere buigen voor de Bulgaarse zussen Gabriela en Stefani Stoeva: 21-17 21-18.

Piek en Seinen begonnen goed tegen de als eerste geplaatste Stoeva’s. In beide games nam het Bulgaarse duo, dat ook regerend Europees kampioen is, halverwege de regie over. In de tweede game liepen ze uit naar 20-15. Piek en Seinen werkten nog drie matchpoints weg, maar bij de vierde was het raak.

Voor de zussen Stoeva is het na 2015 de tweede zege in de dubbel op de Dutch Open. Piek won ook twee keer, in 2012 met Iris Tabeling en in 2014 met Eefje Muskens.

Jelle Maas en Robin Tabeling zijn er niet in geslaagd om als eerste Nederlandse mannendubbel de titel op de Dutch Open te pakken. Het als vijfde geplaatste koppel verloor in de finale van de als tweede geplaatste Indonesiërs Wahyu Pangkaryanira en Ade Yusuf Santoso: 21-19 17-21 21-11.

Maas en Tabeling hadden in de kwartfinales al het als eerste geplaatste koppel Angriawan/Hardianto uit Indonesië verslagen. Tegen het andere Indonesische koppel kwamen de Nederlanders in de tweede game van de finale goed terug. Een vroege achterstand in de derde game konden Maas en Tabeling echter niet meer goedmaken.

De titels in het enkelspel gingen naar de Indiër Sourabh Verma en de Deense Mia Blichfeldt. Verma versloeg in de finale June Wei Cheam uit Maleisië in twee games: 21-19 21-13. De badmintonner uit India had zaterdag in de halve finale Mark Caljouw uitgeschakeld. De als elfde geplaatste Blichfeldt was in de finale te sterk voor de Chinese Qi Xuefei: 21-16 21-18.