Springruiter Van der Vleuten vierde in Lyon

Foto: ANP

De Nederlandse springruiter Maikel van der Vleuten is op de vierde plaats geëindigd tijdens de wereldbekerwedstrijd in het Franse Lyon. Met Dana Blue reed hij een foutloze barrage en verdiende daarmee een aantal kostbare punten voor het wereldbekerklassement.

De winst in Lyon ging naar de Zwitser Markus Fuchs met Clooney. De Italiaan Lorenzo de Luca werd tweede, gevolg door de Zwitser Steve Guerdat. Tien van de veertig combinaties die van start gingen, wisten de barrage te bereiken. In de beslissende ronde bleven zeven combinaties opnieuw foutloos.

Na vier van de veertien wedstrijden staat Van der Vleuten met zeventien punten op de twaalfde plaats in het wereldbekerklassement. Fuchs klom met zijn zege naar de eerste plaats in de rangschikking van de West-Europese league.

Koos de Ronde eindigde als tweede in de openingswedstrijd van de wereldbekervierspannen, eveneens in Lyon. Bram Chardon werd derde en IJsbrand Chardon eindigde als vijfde. De overwinning ging naar de Zwitser Jérôme Voutaz.