Hamilton pakt toch nog twee punten

Lewis Hamilton heeft toch nog twee punten overgehouden aan de Grote Prijs van Duitsland. De regerend wereldkampioen finishte als elfde op het circuit van Hockenheim. Hij klom nog twee plaatsen omdat beide coureurs van Alfa Romeo bestraft werden.

Kimi Räikkönen en Antonio Giovinazzi kregen een tijdstraf van 30 seconden omdat ze volgens de wedstrijdjury vlak voor de race onrechtmatige technische hulp zouden hebben gekregen. Räikkönen finishte aanvankelijk als zevende en Giovinazzi als achtste. Ze duikelen na de tijdstraf uit de top tien. Robert Kubica profiteerde ook van de straf voor beide coureurs van Alfa Romeo. Hij vindt zich nu terug op de tiende plaats en bezorgt Williams het eerste WK-punt.

Hamilton voert het WK-klassement nu aan met 225 punten. Valtteri Bottas, zijn ploeggenoot bij Mercedes volgt met 184 punten. Max Verstappen, de winnaar van de Grote Prijs van Duitsland, staat derde met 162 punten.

Alfa Romeo gaat tegen de straf voor beide rijders in beroep.