Tennisster Halep voor derde keer naar finale Rome

Foto: ANP

Tennisster Simona Halep heeft voor de derde keer de finale bereikt op het graveltoernooi van Rome. De nummer 2 van de wereld rekende in de halve finales in drie sets af met de Spaanse Garbiñe Muguruza: 6-3 4-6 6-4. De partij, waarin de breaks over en weer vlogen, duurde ruim 2 uur.

Muguruza sloeg niet alleen 35 winners, maar ook 37 onnodige fouten. De Spaanse leverde maar liefst negen keer haar service in. Halep deed dat zeven keer.

Halep sloeg de US Open over. Ze bleef in Europa om zich voor te bereiden op Roland Garros. Halep won afgelopen maand het graveltoernooi in Praag en zegevierde eerder dit jaar ook in Dubai.

De Roemeense stond in 2017 en 2018 ook in de finale in Rome, maar steeds stapte ze als verliezer van de baan. Maandag gaat Halep voor de derde keer proberen om te winnen in de Italiaanse hoofdstad. Ze treft in de finale de Tsjechische titelhoudster Karolina Pliskova, die haar landgenote Marketa Vondrousova met 6-2 6-4 de baas was.

Pliskova, die zich dit weekend afmeldde voor het WTA-toernooi van Straatsburg, was vorig jaar in Rome in de finale te sterk voor de Britse Johanna Konta.