‘Bibian, jij blijft voor altijd bestaan’

Foto: ANP

“Bibian, jij blijft voor altijd bestaan”. Met die woorden heeft de Mentelity Foundation afscheid genomen van drievoudig paralympische kampioene snowboarden Bibian Mentel, die maandag de strijd tegen jarenlange kanker verloor. Ze overleed thuis aan de gevolgen van uitgezaaide botkanker.

Mentel richtte de stichting op, die zich inzette voor kinderen en jongvolwassenen met een beperking. “Wij zijn ongelooflijk verdrietig, maar ook gevuld met trots door hetgeen Bibian heeft neergezet in haar leven. Nederland is vandaag een prachtig mens en boegbeeld verloren. Maar Bibians dromen zullen uitkomen, haar werk wordt voortgezet en haar legacy mag nooit verloren gaan”, meldt de foundation op Instagram.

“Bibian mocht 48 jaar het leven van haar gezin, familie en vrienden vullen met een ongekende hoeveelheid liefde. Daarnaast heeft ze met haar optimisme, levenskracht en inzet voor mensen met een lichamelijk uitdaging laten zien aan Nederland dat het leven te mooi is om niet vieren, ongeacht de uitdagingen die op je pad komen.”