Krejcikova en Pavlioetsjenkova strijden om titel Roland Garros

Foto: ANP

De Tsjechische Barbora Krejcikova en de Russin Anastasia Pavlioetsjenkova nemen het tegen elkaar op in de finale van Roland Garros. Beide tennissters staan voor het eerst in de finale op een grandslamtoernooi.

De 25-jarige Krejcikova bereikte de finale door de Griekse Maria Sakkari na een lange driesetter te verslaan. Ze overleefde in de slotfase een wedstrijdpunt. Pavlioetsjenkova (29) won van Tamara Zidansek uit Slovenië. Alle halvefinalisten hadden niet eerder de laatste vier van een grandslam bereikt.

Pavlioetsjenkova is de eerste Russische finaliste op een grandslamtoernooi sinds 2015. Zes jaar geleden haalde Maria Sjarapova de eindstrijd van de Australian Open. Twee jaar geleden stond er ook een Tsjechische in de eindstrijd van Roland Garros: Marketa Vondrousova.

De winnares van de finale volgt de Poolse Iga Swiatek op. Het eerste grandslamtoernooi van dit jaar, de Australian Open, werd gewonnen door de Japanse Naomi Osaka. Zij trok zich dit jaar terug na het ontstane tumult na haar persboycot.

De finale begint om 15.00 uur.