Müller fit genoeg om met Duitsland tegen Engeland te spelen

Thomas Müller zegt fit genoeg te zijn om dinsdag met Duitsland uit te komen tegen Engeland, een van de duels uit de achtste finales van het EK voetbal. De 31-jarige aanvaller van Bayern München werd de afgelopen week gehinderd door een knieblessure.

Müller liep in de slotfase van de met 4-2 gewonnen wedstrijd tegen Portugal, het tweede groepsduel, een blessure op aan het kniekapsel. Bij het 2-2-gelijkspel tegen Hongarije startte hij woensdag op de bank en viel in de 67e minuut alsnog in omdat de situatie penibel werd voor de Duitsers.

“Het is niet zo dat de blessure me enorm hindert. Natuurlijk kun je dat wel in bepaalde situaties voelen”, zei Müller zaterdag in Herzogenaurach, waar de Duitsers hun trainingskamp hebben opgeslagen. “Maar ik ben ervaren genoeg om ermee om te gaan. Ik zou niet hebben meegetraind als ik echt problemen had ondervonden. Ik ben ervan overtuigd dat er voor dinsdag geen problemen zullen zijn.”

Op de training van zaterdag miste bondscoach Joachim Löw alleen Lukas Klostermann. De verdediger van Leipzig ligt eruit met een spierblessure.