Omvangrijke ploeg naar wereldbekercrossen in VS

Foto: ANP

Met liefst zeventien veldrijders en -rijdsters reist bondscoach Gerben de Knegt af naar de Verenigde Staten waar de eerste drie crossen om de wereldbeker worden gehouden. Zoals bekend ontbreekt Mathieu van der Poel. De wereldkampioen neemt even rust nadat hij zondag zijn wegseizoen afsloot met de derde plaats in Parijs-Roubaix. Lucinda Brand, de wereldkampioene bij de vrouwen, neemt wel deel aan de veldritten van Waterloo (10 oktober), Fayetteville (13 oktober) en Iowa (17 oktober).

Bij de mannen werden Lars van der Haar, Pim Ronhaar, Ryan Kamp, Corné van Kessel en Gosse van der Meer geselecteerd. De Knegt neemt liefst twaalf vrouwen mee met naast Brand ook toppers als Marianne Vos, Denise Betsema en Annemarie Worst. Europees kampioene Ceylin del Carmen Alvarado ontbreekt in de selectie. De Rotterdamse heeft, zo meldde haar ploeg Alpecin-Fenix, een verstoord bloedbeeld en neemt even rust.

Brand won zondag in Gieten de eerste cross uit de Superprestige-reeks. Bij de mannen was daar Van der Haar (vijfde) de beste Nederlander.