Trainer Schmidt denkt dat Benfica de Champions League kan winnen

Foto: ANP

Trainer Roger Schmidt van Benfica denkt dat zijn ploeg in staat is om dit seizoen de Champions League te winnen. De Portugese club staat op de drempel van de kwartfinales en verdedigt dinsdag voor eigen publiek in de return tegen Club Brugge een voorsprong van 2-0.

“Alle ploegen in de knock-outfase kunnen de Champions League winnen, maar het verschilt wel per club hoe groot die kans is”, zei Schmidt op de persconferentie. “De clubs met de lagere budgetten hebben een kleinere kans. En de grote teams een grotere kans. Maar alles is mogelijk, op dit niveau is niets onmogelijk. Voor een club als Benfica zou het bereiken van de kwartfinales al een grote prestatie zijn. Daar focussen we ons op. We doen het stap voor stap”, aldus de 55-jarige Duitser, die de afgelopen twee seizoenen bij PSV werkte. Onder zijn leiding wonnen de Eindhovenaren de Johan Cruijff-schaal en de KNVB-beker.

Schmidt benadrukte dat het tweeluik met Club Brugge, de Belgische club van Noa Lang en Bjorn Meijer, nog niet beslist is. “Zij zullen voor hun kans willen gaan. Ze moeten minimaal twee goals maken, op een bepaald moment in de wedstrijd gaan ze dus zeker aanvallen. Het is de vraag of ze dat al direct na de aftrap doen. Club Brugge steekt niet in beste vorm, maar ze hebben wel veel individuele kwaliteiten. Als ze een goede dag hebben, kunnen ze het ons heel moeilijk maken. We moeten ons voorbereiden voor een intense wedstrijd. We willen goed voetbal laten zien en aantonen dat we het verdienen om de kwartfinales te bereiken.”