Van Rijthoven voorlopig niet in actie wegens fysieke problemen

Foto: ANP

Tennisser Tim van Rijthoven komt voorlopig niet in actie wegens rugproblemen en een bijkomende elleboogblessure. De nummer 147 van de wereld heeft zich afgemeld voor het challengertoernooi in het Zwitserse Lugano van deze week.

Van Rijthoven speelde dit seizoen pas vijf wedstrijden. Half februari kwam hij voor het laatst in actie op het ABN AMRO Open, waar hij in de openingsronde verloor van de Amerikaan Maxime Cressy. Hij werd in Rotterdam opnieuw gehinderd door een pijnlijke rug, net als de afgelopen maanden regelmatig het geval was. “Het is onduidelijk hoe zijn schema voor de komende weken eruit ziet, aangezien we niet willen beginnen voordat alles fysiek weer in orde is”, aldus het management van de tennisser.

De 25-jarige Van Rijthoven stond begin dit jaar op de rand van de mondiale top 100, maar hij is inmiddels tientallen plekken gezakt. De Brabander baarde in de zomer van vorig jaar opzien door het grastoernooi van Rosmalen te winnen, maar pakte sindsdien bijna geen punten meer voor de wereldranglijst.

Gijs Brouwer doet wel mee in Lugano. De nummer 3 van Nederland is als eerste geplaatst in Zwitserland.