Skateboardster Zwetsloot kwalificeert zich voor Spelen Parijs

Foto: ANP

Skateboardster Roos Zwetsloot heeft zich gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. De 23-jarige skateboardster plaatste zich bij het olympisch kwalificatietoernooi als vierde voor de halve finales. Daarmee is ze volgens de Skateboard Federatie Nederland zeker van kwalificatie.

Zwetsloot zette met haar tweede run een score neer van 72,64. De Australische Chloe Covell noteerde met 88,47 de hoogste score. De halve finales zijn zaterdag.

Keet Oldenbeuving eindigde met haar beste score van 54,36 als zeventiende en greep daarmee net naast een plek in de halve finales. Daarvoor moest ze bij de beste zestien zijn. Ze kan nog op basis van de ranking in aanmerking komen voor kwalificatie, maar moet daarvoor ook de resultaten van de halve finales van zaterdag afwachten.

De wedstrijd in Boedapest is de laatste uit de tweede olympische kwalificatiefase. Hierna wordt de balans opgemaakt en gaan de 22 beste skaters volgens de ranking van de World Skateboarding Tour (WST) door naar de Spelen in Parijs, met een maximum van drie per land.

Zwetsloot eindigde bij de Olympische Spelen in Tokio in 2021 als vijfde in de finale van het skateboarden dat zijn debuut maakte op de Spelen.